Honí Vás mlsná? Nechte sušenky v klidu odpočívat ve spíži a raději si připravte sladkou rýži.
Sladká rýže:
Suroviny:
250 g rýže
100 ml smetany
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru
1 l kompotu (meruňky nebo broskve) nebo čerstvého ovoce (jahody, ostružiny)
1 vejce
1 lžička citronové šťávy
Postup:
1. Rýži uvaříme dle návodu. (Pokud nám rýže zbyla od včera, bude příprava o to snadnější.)
2. V hrnci rozmícháme vejce se smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem.
3. Přidáme slitou rýži a (kompotované) ovoce.
4. Vše promícháme a krátce povaříme.
5. Podáváme posypané moučkovým cukrem a zakapané citronovou šťávou
6. Můžeme ozdobit sezónním ovocem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na moučníky